Skip to main content

Acropolis Rally, 04 - 09 september 2024:

Acropolis Rally är ett av de största rally i historien av WRC. Rallyt bas är Lamia 200 km från Aten. Vårt hotell ligger i Livanates 60 km från Lamia. Hotellet ligger alldeles vid havet och närheten till restauranger Rallyt specialsträckor är på ett ganska stort område och vi kommer att använda oss av minibussar. Ett perfekt tillfälle att samla ihop gänget eller er respektive att ta lite semester med ett av WRC legendariska rally.

BOKA RESA | ACROPOLIS RALLY 2024  

Program:

Onsdag 04/september:
Avgång med flyg från Stockholm, Göteborg, Kastrup, Oslo ankomst till Aten. 17.00 avgår vår buss till Livanates och vårt hotell Akti.

Torsdag 05/september:
Shakedown där WRC Teamen testar sina bilar därefter besök vid serviceplatsen, besök på Ford Msport om det bokas separat

Fredag 06/september:
Start rallyt vi tittar på 2 till 3 specialsträckor

Lördag 07/september:
Följer vi rallyt med att titta på 2 specialsträckor

Söndag 08/september:
Följer vi rallyt med att titta på 2 specialsträckor.

Måndag 09/september:
Avgång till Atens flygplats. Ankomst kl 09:00

 

Programmet kan ändras.

Ingår i resans pris: OBS flyg ingår inte:

  • Rallytravels transfer tur och retur Atens flygplats
  • 5 nätter i enkelrum eller dubblerum
  • Frukostbuffé
  • Transport under rallyt i mini bussar
  • Publikplatser på specialsträckor som Rallytravels har rekat före
  • Rallytravels Guide
  • Rallypass

#FAKTA

4 september – 091 september med start i Athen och mål och serviceplats i Lamia 200 km från Athen. Det blir 9 gången som vi anordnar resa.

Grekland: 
Livanates där vårt hotell ligger är 130 km från Athen. En liten semesterby med fantastisk strandpromenad där det finns alla typer av restauranger som serverar traditionell grekisk mat. Badmöjligheter finna i anslutning i havet vid hotellet. Lamia är en grekisk stad med 100 000 invånare. Serviceplatsen är på Laminas mässområdet. Temperaturen är omkring 15 – 28 grader

Rallyt:
2021 kom rallyt tillbaks i WRC och till området av Lamia, Itea och Loutraki. Rallyts serviceplats är i Lamia. 2023 tittade vi på 7 specialsträckor, shakedown och besökte serviceplatsen. Vi planerar något liknande för 2024. Om ni har bokat ett besök hos Ford WRC Team på serviceplatsen gör vi det på torsdagen.

Flyget ingår inte i priset:
Anledningen att i dagens tider finns det möjlighet att hitta billiga flyg om man är ute i tid och kan göra resan billigare än att flyget ingår i priset. Det är också olika möjligheter att resa med bagage eller utan och det inverkar ibland rätt mycket på priset. Och en anledning är också att all bokning, information och ändringar kommer direkt till er e-mail. Vi kan hjälpa till att ta fram alternativ för flyg. OBS boka flyg till Athen ni måste ha ankomst 4 september senast 16.30. För hemresan 09 september efter 09.00

Boende:
Vi bor på Hotel Akti i Livanates . Det är ett familjehotell som ligger alldeles vid havet. 50 km från Lamia. Det finns restauranger och barer i närområdet. www.hotelaktilivanates.com

Buss:
Vi kommer att använda 4 stycken 9 säters bussar.

Mat:
Det finns restauranger och barer i närområdet av hotellet. När vi är ute och tittar på rallyt så försöker vi att vara på platser där det finns att köpa hamburgare m.m. Det är alltid bra att ha en ryggsäck med lite förnödenheter i, och en liten hopfällbar stol kan rekommenderas.

Skulle er respektive vilja följa med men inte vara med på rallyt kan vi göra ett specialpris Vi har både gäster från Sverige och utlandet och det ger en internationell stämning som är trevligt. All information ges på svenska, engelska, tyska och franska.

Våra guider är avpassade för varje rally Per Carlsson och Claudia Bidlas är alltid med på våra resor. När vi har många deltagare har vi bland annat Miriam Walfridsson, Marc Hermes, Mattias Adrielsson Roger Turesson som guider.

Vi tillhandahåller aktuella startlistor, omstartlistor, och resultatlistor. Vi har sms tjänster så vi får in aktuella resultat och info från rallyt. För avbeställningsregler om ni vill beställa avbeställningsskydd så finns det på vår hemsida.

Avbeställningsskydd gäller enligt följande: 375:- SEK / per person

Avbeställning upp till 30 dagar före resans startar betalas 85 % av resan tillbaks.
Avbeställning 29 - 15 dagar före resans startar betalas 70 % av resan tillbaks.
Avbeställning 14 dagar – 48 timmar före resans startar betalas 50 % av resan tillbaks.
Avbeställning 47 timmar före resans startar ingen återbetalning.
Avbeställningsskydd kan aldrig åter betalas tillbaks.
Avbeställningsskydd måste bokas senast 14 dagar efter resan är beställd.